Hiilipiirustuksen koulutus

Kolme päivää täydelliseen hiilipiirrokseen

Hiilipiirustuksen koulutus tarjoaa mahdollisuuden oppia käyttämään kontrasteja, muotoja ja harmaan sävyjä. Tämä taiteen muoto on yksi vanhimmista kuvantamisen ja jäljentämisen tavoista, ja sen ilmaisuvoimaisuuden ansiosta se on säilyttänyt suosionsa nykypäivään asti. Koulutuksen aikana opit tuntemaan hiilipiirustuksen erityispiirteet, joihin kuuluvat kontrastien luominen, muotojen taitava esittäminen ja sävyjen leikkisä käyttö. Paikallinen luonto tarjoaa kauniita motiiveja, jotka antavat runsaasti inspiraatiota taiteelliseen luomiseen. Tule mukaan ja löydä hiilipiirustuksen lumoava maailma!

  1. päivä Saapuminen A-terminalille, siirtyminen majoituspaikkaan. Sisäänkirjautuminen ja kylpylästä nauttiminen.

  2. päivä Saapuminen Käesalu Kartano ja Taidekeskukseen. Opastettu kierros ja tutustuminen koulutuspaikkaan. Tutustuminen materiaaleihin; kuuluisiin ja vähemmän tunnettuihin töihin; tekniikat hiilipiirustusten luomiseksi, avoimen näyttelyn vierailu; inspiraationlähteet ja niiden soveltaminen taiteilijan työssä. Työpäivän jälkeen ammennamme inspiraatiota Keila-Joen puistosta.

  3. päivä: Pääteema: kontrastit, päivä inspiraatiopuistossa ja Taidekeskuksessa;

  4. päivä: Pääteema: varjot ja sävyt, teoksen viimeistely ja hiominen. 16.00 Siirtyminen satamaan. Laiva lähtee klo 17.30.

Kurssin hintaan sisältyy:

Siirrot satamasta majoituspaikkaan ja takaisin Päivittäiset siirrot Laulasmaalta Käesalu kartanoon ja takaisin sekä lisäksi vierailu Keila-Joen puistoon. Työvälineet hiilipiirustukseen: piirustusalustoja, lyijykyniä Tilojen käyttöä, Opastettu kierros Käesalu Kartanossa Ohjaajan palkka, Kahvitauko joka päivä pienten välipalojen kera

Taiteelliset taidot ja aiempi kokemus: ei ole vaadittu!

Ryhmän koko enintään 15 henkeä. Kurssi toteutuu vähintään 6 osallistujalla.

Koulutus järjestetään suomen kielellä.

etEesti